Wij zoeken uw verhaal..!

Sinds de start van deze website, nu ruim anderhalf jaar geleden, hebben wij vele bezoekers mogen ontvangen. Ondanks dat vele bezoekers wellicht om een onprettige reden bij ons op de website terechtkomen hebben wij sinds die tijd vele positieve reacties gehad. In die reacties werd meermaals aangegeven dat er behoefte is om de persoonlijke verhalen te delen met lotgenoten die op welke wijze dan ook te maken hebben, of hebben gehad, met narcisme.

Het idee van Narcisme.net is dan ook om samen met jullie een GRATIS E-BOOK op te stellen dat vervolgens besteld kan worden via deze website. Zoals gezegd kunnen wij dit niet alleen en willen wij iedereen vragen om, wie daar behoefte aan heeft, zijn eigen verhaal te delen met ons. Alle verhalen worden door ons vervolgens gebundeld en gepubliceerd in een E-Book.

Belangrijk uitgangspunt hierbij voor ons is dat de privacy van een ieder wordt gerespecteerd. Alle verhalen worden dan ook geanonimiseerd. Het E-book over narcisme wordt alleen beschikbaar gesteld op deze website en niet via andere kanalen.

 

 

7 Commentaren

 1. Jeremy

  Beste,

  Graag zou ik met u in contact komen. Ik plaats mijn bericht hier, omdat ik geen contactgegevens kon vinden op uw website. In verband met een onderzoek naar narcisme vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik gevraagd om een vragenlijst, die voor dat onderzoek gebruikt wordt, onder de aandacht te brengen. U heeft een interessante website over het onderwerp narcisme. Het viel mij op dat u een kopje ‘narcisme test’ op uw website heeft, maar dat er geen test opgenomen is. Ik zou u willen vragen of er een mogelijkheid is om onder dit kopje een doorverwijzing naar onze vragenlijst te maken. U zou ons onderzoek hier erg mee helpen en daarnaast zou u een gratis vragenlijst kunnen bieden aan uw bezoekers. De vragenlijst is de NPI, wellicht bent u hier bekend mee.

  Met vriendelijke groet,

  Jeremy van der Heijden

  Antwoord
 2. jacqueline

  ik wil mijn verhaal wel delen

  Antwoord
 3. Annemieke De Corte

  ik had graag meer uitleg gehad aub… van”een narcist zijn in combinatie met hoogsensitiefheid” … ik ben op zoek naar uitleg
  vriendelijke groet
  Annemieke

  Antwoord
 4. E.Schroder

  Graag zou ik mijn verhaal willen delen met anderen.

  Antwoord
 5. Jasmijn

  Heel goed boek, door Jasmijn.
  Over narcistisch misbruik door jouw moeder.

  Jasmijn – Narcisme is a bitch

  Hij is zojuist gepubliceerd op Bol.com en Kobo, en een fragment is hier gepubliceerd: Het Verdwenen Zelf.

  Antwoord
 6. Gerard

  BOvR2

  Bertha is overal heel goed in. Ze heeft het drukste agenda van iedereen, een luxe appartement voorzien van de nieuwste snufjes, waarmee ze haar zus de loef afsteekt. Haar huishouden loopt voor haar op rolletjes, ze probeert een uiterlijk neer te zetten in haar profielfoto’s waar je van achterover slaat. Ze maakt de mooiste selfies voor haar zelf en de dating site. Bertha heeft twee volwassen kinderen met leuke kleinkinderen, goede banen, gekleed in de laatste mode die ze zelf verder kan perfectioneren. Bertha heeft een vriendinnenkring die gebruikt kan worden om te wandelen, hard te lopen, uit te gaan, als het daten niet lukt.

  Bertha gaat naar de sportschool, volgt op de tv meer bewegen voor ouderen, en doet aan yoga.

  Voor de gemeente waar ze woont vergadert ze mee in het adviesgroepje sociale domein en is haantje de voorste voor hulp aan haar kinderendie haar altijd willen inzetten als oppas om, als de school een helpende hand vraagt en heeft een zeer hechte band met haar volwassen kinderen.

  Bertha is helemaal bij met tv bladen, internet, uitgaansleven.

  Voor de buitenwereld doet ze alles wat in haar vermogen ligt om goed over te komen, en narigheid en verdriet onder het tapijt te vegen. Emoties zijn maar lastig.

  Bertha denkt te weten overal heel goed in te zijn. Overmatig bewonderd door haar ouders. Haar volwassen kinderen menen ook overal heel goed in te zijn. Materieel gaat het hen ook voor de wind, met de wind van de moeder in de zeilen.

  Niemand mag een woord over Bertha’s kinderen zeggen want dan wordt je verder doodgezwegen.

  Haar kinderen hebben altijd gelijk en Bertha wordt gedwongen om te luisteren naar haar kinderen, want als deze hun zin niet krijgen komt er stampij.

  Eigenlijk functioneren ze constant op een emotionele leeftijd van zes jaar.

  Iedereen heeft weliswaar het kind in zichzelf, en emotioneel volwassenen kunnen schakelen tussen kind en volwassene op emotioneel niveau maar als je constant op emotioneel niveau functioneert van een kind van zes is er een probleem.

  Bertha is volgens haar kinderen het kind van de kinderen, een volwassen zoon en een volwassen dochter. Als de kinderen vinden dat Bertha beschermd moet worden tegen de boze wereld zullen ze dat ook doen. Met stampij maken. Bertha vindt dat geweldig, ze heeft toch zulke lieve kinderen….

  De kinderen van Bertha worden hiermee overgewaardeerd, alles wat ze doen en deden is geweldig, normovertredingen met stampij maken worden getolereerd. Bertha en derden mogen geen grenzen stellen. Bertha vindt haar kinderen bijzonder.

  De kinderen van haar menen dat ze zich niet aan bepaalde sociale normen hoeven te houden die gelden niet voor hun.

  Bertha kijkt nog eens in de spiegel en vindt dat ze het buitengewoon goed met zichzelf en haar kinderen getroffen heeft.

  Mijn eerste man overleed met de kerst toen de oudste de zoon 14 jaar oud was en mijn tweede partner overleed in 2017. Vooral na het overlijden van mijn eerste man zijn we een hecht gezin geworden overpeinst ze.

  Maar komaan denkt ze. Zuchtend gaat ze achter haar laptop zitten. Hoe zal ik mijn profiel invullen ? De wens om een gelijkwaardige relatie met wederzijdse betrokkenheid lukte mij alweer niet denkt ze. En ik wil ook graag mijn vrijheid bepalen wat ik doe en hoe en met wie.

  Een nieuwe partner moet wel mijn nieuwe status ondersteunen en liefst uitkomen boven mijn status met mijn nieuwe flitsende appartement, mijn auto en mijn kinderen.

  Hij moet mijn status kunnen en willen onderstrepen en anders zet ik mijn geheime wapen in als hij na verloop van tijd niet leuk genoeg is gezien mijn eigen marktwaarde. Ik zet dan mijn eigen kinderen die mij dan willen beschermen tegen hem op, ben ik zo weer van hem af.

  Ondertussen en tussen de bedrijven door wil ik bijzonderder , beter en leuker zijn dan anderen. Daarom zit ik toch ook op yoga ? En heb ik de camino gelopen in Santiago, het gelukkigerwijspad en de walk of wisdom in nederland, dan ben ik toch wijs bezig ? denkt Bertha.

  Bertha schakelt in op op de profielen van de dating site.

  Oeps een nieuwe foto en profiel van een leuke man zie ik, zie je wel dat ik de mannen weer om mijn vingers kan winden ! Deze moet ik even een berichtje sturen hm nog even naar de foto kijken. Hij heeft mij teveel tekst op zijn profiel gezet. Dat ga ik allemaal niet lezen. Hij oogt goed laat ik maar mijn standaardtekstje erop loslaten…

  Bertha gaat vlug typen: hoi leuk dat je er bij bent, wie is deze goed ogende man ? Die wil ik graag leren kennen. Het lijkt me leuk kennis met je te maken. We kunnen wat afspreken dat kan bij Vroeg, Stay Okay of anders in de buurt. Groet Bertha.

  Peter die net een lat relatie achter de rug heeft van drie jaar maar door zijn prostaatkanker uitgezaaid in al zijn botten impotent is geworden en net gedumpt kijkt een beetje beduusd en overdondert op zijn computer.

  Verdraaid, ik sta net op de site en heb ik al een date ? en ze woont ook nog eens in de buurt. Nou ben benieuwd.

  Peter schrijft terug. Hoi bedankt voor je snelle reactie maar ik was nog niet klaar met mijn profiel en ook de foto klopt niet.

  Die is van tien jaar geleden. Maar ik vond hem wel leuk. Ik moet je melden dat ik prostaatkanker heb uitgezaaid in al mijn botten.

  Heb je zin in een wandeling ?

  Na enkele weken contacten en heen en weer berichtjes gaat het tegen de kerst aanlopen en tweede kerstdag nodigt Peter Bertha uit om samen te eten en ze komt. Na enkele dagen wordt Peter bij haar thuis uitgenodigd. Daarna blijft het stil in de berichtjes totdat de vraag van Bertha naar Peter komt, mag ik komen ? vraagt ze.

  Peter denkt tja alleen is maar alleen ik ben benieuwd waar het op uitdraait. Dan moet ik wel uitleggen dat ik heel erg impotent ben, een slaapbank in de kamer heb staan voor logees, en onregelmatig ziek kan zijn van de chemo en hormoonkuren.

  Bertha is vergenoegd. Bertha denkt ik heb weer iemand aan de haak geslagen, jammer dat die leuke man die ik al had uiteindelijk berichtte dat hij bezet was, die kan mij dus niet de aandacht geven die ik nodig heb. Hopelijk kom ik weer in het centrum van de aandacht te staan wat ik zoooo nodig heb.

  Peter zegt Bertha, jij bent heel bijzonder voor mij, idealiseert ze hem. Ze ziet de glimlach op zijn gezicht . Ja je ziet er goed uit zegt Bertha, bruine kop, Peter nog verder idealiserend. En denkt ze als je mij niet op een voetstuk zet zoals de vorige partners hebben gedaan zet ik mijn geheime wapen in. Ik verheug mij er nu al op dat te gaan doen onderwijl rondkijkend, apies kijkend noemt Bertha dat, of er nog meer leuke mannen zijn.

  Mijn kinderen houden zich ook niet bezig net gezonde emotioneel vervullende relaties. De nieuwe date moet een volgeling worden van mij. Als hij dat niet wordt denkt ze, is hij een bedreiging voor mijn hechte band met mijn gezin, mijn zelfbeeld. Als Peter niet gehoorzaam is en mij teveel doorkrijgt moet hij worden gedoofd.

  Niemand denkt ze, kan dat beter dan mijn partner, mijn inmiddels volwassen zoon. Hij geniet van het mogen saboteren van relaties die ik niet meer zie zitten omdat ze mijn spel doorhebben. Hij geniet van het saboteren van vriendschappen voor zijn eigen persoonlijke entertainment.

  Zo kan ik ook fijn mijn eigen gang gaan en hoef ik mij niet bezig te houden met moeilijke gesprekken. Ik wil mij niet bezig houden met allerlei emotionele zaken. Alleen van wandelen en hardlopen daar wordt ik blij van. Of Peter dat ook leuk vindt denkt ze, kan mij niet schelen ik ben er niet om hem te pleasen, mijn zoon die moet ik pleasen. Peter moet mij pleasen en wel alleen als ik daar eventueel zin in heb.

  De kerst was leuk overdenkt Bertha. Eigenlijk heb ik niets met kerst want mijn eerste man was tijdens kerst overleden.

  Inmiddels zijn we enkele maanden verder hebben we in een restaurantje de 70e verjaardag van Peter gevierd met lunches borrel en diners met kennissen en vrienden en vriendinnen van Peter, dat was gezellig. Af en toe eten we samen.

  Maar vindt ik het nog leuk ? Hoe zal ik mijn geheime wapen inzetten ?

  Ik weet dat mijn zoon jaloers is. Misschien wordt hij boos als ik hem een foto stuur van de kleine van hem op de schoot van Peter.

  Bertha is in de badkamer in de spiegel aan het kijken en zichzelf aan het optutten. De selfie die ik nu moet gaan maken moeten er goed uitzien. Ze pakt haar telefoon en ja de selfie in de badkamer is gelukt. Geen idee of iemand het raar vindt dat de selfie in de badkamer is gemaakt of dat iemand gaat denken, wie heeft in godsnaam deze selfie gemaakt ?

  Zo die is mooi gelukt. Ze gaat achter haar laptop zitten om een profiel te wijzigen. Ze denkt; het profiel waarop ik Peter heb ontmoet is BOvR en die moet ik wissen.

  Als Peter gedoofd moet worden moet alles van hem verdwijnen.

  Hij neigt teveel te vragen naar een gelijkwaardige vriendschap en die ga ik niet geven. Vanavond zie ik hem weer notabene.

  Peter zit die avond even bij Bertha thuis. Haar telefoon rinkelt en ze zet meteen de luidspreker helemaal open. Peter luistert mee is de bedoeling. Zoonlief belt.

  Ma als Peter nog een keer mijn kinderen voorleest krijg jij de kinderen niet meer te zien” Hij drijft een wig tussen ons ma krijgt Peter te horen.

  Het gif in de verhouding is gespoten. Peter is verontwaardigt. In de komende weken wordt hem ook duidelijk gemaakt dat hij op geen enkele verjaardag, ook niet op die van Bertha welkom is.

  Wat zou hij moeten met familie en zwagers ? Denkt Bertha voor Peter te kunnen invullen.

  Hij kan voor mij niet eens een klusje uitvoeren denk ik, en die rolgordijnen moeten toch echt eens een keer worden opgehangen. Bovendien woont die Peter nou niet bepaald zoals ik.

  BOvR2 wordt mijn nieuwe profiel. Deze moet ik overleggen met mijn dochter die zegt Ma je moet een vitale man van 69 jaar en jonger hebben die gezellig voor je is als jij dat wilt en die net als jij zijn zaakjes goed op orde heeft.

  Ma luistert goed naar haar kind, want zij weet zoveel….denkt ma. En als ik iets doe wat mijn dochter niet wil wordt ze een gillende keukenmeid en stampij maken net zo lang dat ze haar zin heeft.

  En ik wil het beeld van een harmonieus hecht gezin wel graag behouden denkt ze.

  Zo het staat erop, laat de aandacht gevende berichtjes maar komen.

  Peter heeft ondertussen enkele weken lang niets meer vernomen nadat Bertha enkele malen heeft gevraagd mag ik komen ? En ze altijd welkom was.

  Peter denkt ik weet niet wat er aan de hand is we hadden tweede kerstdag vlak na de eerste ontmoeting en wandeling en een koffie ochtend toch een leuke avond ? Ik werd toch ook meteen uitgenodigd in haar appartement ?

  Peter vermoed nog niet dat dit allemaal doorgestoken kaart is. Na het ophemelen is de devaluatie ingezet. Een spel opgestart door moeder en zoon samen waarbij de zoon moeder helpt om Peter een hak te zetten.

  Het gesprek komt er telkens op terug. Peter begrijpt niet dat zoonlief foetert Hij drijft een wig tussen ons ma, jij moet maar een andere rol nemen als oma.

  Als Peter zegt dat hij een gesprek met haar zoon wil, zeg ze: Hij wil niet praten .

  Peter is verbluft de weken die hierop volgen, Peter heeft nog geen nieuwe date, bedenkt hij wat tegenzetten.

  Via aanwijzingen via appjes geeft Peter aanwijzingen dat bertha met haar zoon moet praten en een grens moet stellen aan zijn bemoeienis. Hij gedraagt zich als de partner van zijn moeder die symbiotisch is en heel ongezond.

  Bertha weigert pertinent te praten en om een grens te stellen voor de lieve vrede. Ze geniet samen met haar zoon van het devalueren van Peter, het saboteren van een mogelijke verhouding waarin ze zichzelf moet open stellen.

  Peter, niet stilzittend vindt door opnieuw op zoek te gaan naar een wandelmaatje na vier weken op de site te staan een nieuw wandelmaatje. Direct al hebben ze samen veel plezier. Peter spreekt steeds af met zijn nieuwe vriendin en is nu regelmatig samen met haar op pad.

  Er was genoeg ruimte om samen te zijn met de nieuwe vriendin, Peter wist dat dit mogelijk was omdat hij geen enkele opbouw zag en geen enkele toenadering vanuit Bertha. Die was er nooit en als die er was, was het toneelspel. Peter kreeg dit langzaam maar zeker allemaal door waardoor hij ook niet meer intressant was voor Bertha. Maandenlang een knipperlicht samenzijn met een enkel wandeling en dat was het dan.

  Maar Peter en zijn nieuwe vriendin gingen meer dan regelmatig samen op pad en waren ook thuis samen.

  Bertha wordt jaloers, dat was niet de bedoeling ! Hij die Peter moest voor mij beschikbaar blijven ! En weer bedenkt ze een strategie, Peter moet ik even terugwinnen denkt ze.

  Dat moest gebeuren met de kerst, onder geen beding mag die nieuwe relatie samen met hem kerst vieren, zover krijg ik hem wel als ik een paar dagen daarvoor al bij hem blijf en ik beloftes ga doen, al heb ik mij nooit aan een enkele belofte gehouden.

  Kerstavond Bertha is bij Peter. Haar telefoon gaat. Het spel begint. Ma je moet direct thuiskomen foetert haar zoon. Haar dochter doet daar nog een schepje bovenop. Bertha blijft Peter en Bertha gaan naar de nachtmis, maar twee dagen later is de app en alles geblokkeerd. Bertha triomfeert, en oud en nieuw zit Peter maar ook zijn nieuwe wandelmaatje maar ook Bertha alleen

  Antwoord
 7. Anoniem

  narcisten maken levens kapoten er wordt niets aangedaan

  Antwoord

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *