Narcisme bij vrouwen

Kenmerken van narcisme

Bij het onderwerp narcisme wordt vaak veel aandacht besteed aan de kenmerken. Het is immers vaak onduidelijk of het puur gedrag is of dat er wellicht toch sprake is van narcisme of van een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Wat opvalt is dat er meer mannen dan vrouwen zijn met narcisme, maar dat vrouwen zich op een andere manier gedragen. Wat we vaak vergeten is dat niet alle kenmerken van narcisme zowel voor vrouwen als voor mannen gelden. In dit artikel worden de kenmerken van narcisme bij vrouwen nader beschreven.

Narcisme.net 336x280

Narcisme en vrienden

Het eerste kenmerk van narcisme bij vrouwen is dat vrouwen overwegend veel mannelijke vrienden hebben. Bij jongens die laten blijken geen interesse in haar te hebben wordt al snel gezegd “ze zullen wel homo zijn”. Ook lijkt het erop dat vrouwen juist die personen uitkiezen als “vrienden” die makkelijk manipuleerbaar zijn. Wat verder opvalt is dat op het moment iemand zegt verliefd te zijn op de vrouw met narcisme kan hij het vergeten. Het maakt hierbij niet uit hoe lang ze hierop moest wachten.

Narcisme en huilen

Wat opvalt bij vrouwen met narcisme is dat ze proberen te verhullen dat ze moeten huilen of hebben gehuild. Als iemand navraag doet zal ze wellicht een smoes verzinnen of glashard ontkennen. Eigenlijk zal ze er alles aan doen om niet te hoeven zeggen waarom ze huilt.

Narcisme en charmes

Anders dan bij mannen zullen vrouwen met narcisme hun charmes op een andere manier inzetten. Het gaat hierbij dan om de fysieke charmes, de seksualiteit en de sociale vrouwelijkheid. Ze kruipen vooral in de traditionele rol als bijvoorbeeld “de vrouw van”.

Narcisme.net posts bottom