Narcisme en hartklachten

narcisme hartproblemenMannen die lijden aan de narcistische persoonlijkheidsstoornis, zijn niet alleen vaak onmogelijk om een relatie mee aan te gaan. Zij lopen ook een verhoogde kans op hartklachten. Onderzoek aan de University of Michigan toont aan dat narcisme kan leiden tot een verhoging in de bloeddruk en hartproblemen.

Narcisme en hartklachten

Mannen die vinden dat de evenaar door hun navel loopt, zijn niet alleen een pest om in de buurt te hebben. Hun narcisme is ook slecht voor hun eigen gezondheid.

Het onderzoek

Deze conclusie is opzienbarend aangezien narcisme normaal wordt bezien als een probleem voor de omgeving van de narcist. Oorzaak hiervan is dat een narcist veel schade berokkent aan zijn naaste omgeving. Althans dit schrijft de psychologe Sara Konrath in het vakblad Plos ONE. Zij wilde weten of naast omgevingseffecten narcisme een bepaald effect heeft op het menselijk lichaam. Hiervoor onderzocht zij bij 106 mannen en vrouwen het cortisolniveau in het bloed, voor en na dat ze een vragenlijst over narcisme kenmerken hadden ingevuld. Opvallend was dat de personen die hoog scoorde op negatieve narcistische kenmerken, zoals bijvoorbeeld manipulatie, meer cortisol in zijn bloed had.

Narcisme.net posts bottom

1 Commentaar

  1. cocky

    ik zit er midden in 23 jaar met narcist heb het nooit gezien .Mijn kinderen en aanhang zijden elke keer ma ga weg bij die man even voor de duidelijk heid dit is mijn tweede man {vriend )eerste was een alcoholist .na aandringen van mijn arts van ga weg die man veranderd niet ,Nee zeg ik maar is dan weer zo lief.Nu heb ik een woning aangevraagd ik ga nu na zoveel ellende weg .ruzie bedriegingen ik zal ze niet noemen .en waarom is hij zo kwaad hij kan mij niet meer raken ik sta boven hem en dat trekt hij niet .ben nu even van huis en ik krijg een heel lieve mail van hem ,ik lekker janken .maar ik hou vol .met hulp van mijn kinderen kleinkinderen en vrienden red ik het wel .maar het is heel heel erg moeilijk nu nog een huisje en daar kom je bijna niet aan

    Antwoord

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *