Economische recessie en Narcisme

Van economische recessie tot een narcist

De afgelopen jaren wordt er vaak gesproken over de effecten en bijwerking van de economische crisis. Zo raken huishoudens hun woning kwijt en komen velen in de financiƫle problemen. Toch is er ook een verband tussen de economische omstandigheden en het aantal narcisten in de samenleving. Onderzoek aan de Emory University toont aan dat de economische crisis een verrassende bijwerking heeft. Personen die in tijden van economische recessie volwassen worden hebben minder kans om uit te groeien tot een narcist.

Narcisme.net 336x280

De methodiek; Economische recessie en narcisme

Het onderzoek bestudeerde de gegevens van 1500 Amerikanen tussen de 18 en 25 jaar oud. De economische omstandigheden worden vervolgens geĆÆdentificeerd door het werkloosheidsaandeel binnen deze groepen te ontleden. Vervolgens werden de proefpersonen die tijdens deze perioden volwassen waren geworden gescoord op een narcisme schaal van 1 tot 40. De proefpersonen die op het economische dieptepunt volwassen zijn geworden scoorden ruim 2,35 lager bij de narcisme test dan de proefpersonen die in betere economische tijden volwassen zijn geworden. De conclusies over een mogelijk verband tussen de economische recessie en het aandeel narcisten in de samenleving bleef zelfs overeind nadat de onderzoekers andere factoren van narcisme hadden uitgesloten, zoals bijvoorbeeld opleiding en geslacht.

De afgelopen jaren uiten steeds meer personen hun zorgen over jongeren die vaak alleen met zichzelf en hun eigen belang bezig zijn. Bovenstaande resultaten suggereren dan ook dat het toename van het aantal narcisten te wijten is aan de grote economische voorspoed uit de jaren 80 en 90.

Narcisme.net posts bottom

1 Commentaar

  1. Marileny Chaparro

    Dat komt omdat mensen tijdens crisis gaan meer alcohol, drugs en cigarette gaan consumeren en de kinderen die geboren zijn krijgen meer zikten zoals autisme van de asperger vorm, schizophrenia, etc. Dus, allemaal ziekten die zorgen voor minder empathie, hipergevoeligheid en creativiteit en drukheid. Sommige van hun zijn niet genoemd naar hun reel ziekte, maar gewoon “narcisten”.

    Antwoord

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *