UPDATE 2: De link tussen een selfie, psychopathie en narcisme

Concludeerden we eerder hier op narcisme.net dat een selfie toch wel het ultieme voorbeeld van narcistisch gedrag zou zijn, blijkt nu dat het nog erger kan.. DE SELFIESTICK! Met deze uittrekbare stok lijkt het zelfs alsof niet jij maar een ander de foto maakt. Een werkelijke prachtige uitvinden, maar toch ook levensgevaarlijk.

Narcisme.net 336x280

Op steeds meer plekken in Nederland zijn selfiesticks verboden. Zo mogen dit jaar geen foto’s worden genomen met de stick op Lowlands en Pinkpop.

Mannen die regelmatig selfies maken om deze vervolgens met de hele wereld te delen hoog scoren op factoren die wijzen op Narcisme en Psychopathie. Naarmate meer van de geïnterviewde mannen aangeven deze foto’s eerst nog te bewerken voordat ze gepost worden neemt de kans op de narcisme stoornis toe. De link hierbij is dat deze personen veel waarde hechten aan hun uiterlijk en dit graag willen delen met iedereen. Een belangrijke opmerking in het onderzoek is wel dat dit niet per definitie wil zeggen dat alle mannen, die veel selfies posten, narcisten of zelfs psychopaten zijn.

De gevonden scores vallen nog in het normale bereik, maar zijn wel hoger dan de gemiddelde scores op deze narcisme kenmerken.

Vervolgonderzoek moet uitwijzen of ook vrouwen die veel selfies posten hoger scoren op narcisme. Zelfobjectivering speelt immers bij vrouwen over het algemeen een nog grotere rol.

Narcisme.net posts bottom

1 Commentaar

  1. Kees

    Duidelijk is dat narcistische vrouwen selfies maken dan narcistische mannen. Vrouwen vaker alleen het gezicht, overdreven/keurig opgemaakt en super gekapt en wel. N vrouwen wisselen hun sociale media selfie met zeer grotere regelmaat om nieuwe bewondering likes te krijgen.

    Antwoord

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *