De link tussen een selfie, psychopathie en narcisme

Een selfiecamera is in de huidge tijden niet meer weg te denken op de smartphone. Daarnaast uiteraard ook aangevuld met opmaaksoftware om de gemaakte selfie helemaal hip te maken. Uit onderzoek aan de Ohio State University blijkt dat het posten van selfies vaak iets verteld over de persoon zelf. Zo onderzocht Jesse Fox het postgedrag van mannen en kon de link leggen tussen selfies en narcisme en psychopathie. Het onderzoek bestond uit een groot aantal vragen over het aantal selfies, de bewerking van selfies en het doel daarachter.

Narcisme.net 336x280

narcisme hannibal lecterDe eerste bevinding uit het onderzoek is niet echt verrassend. Zo blijken mannen die veelvuldig selfies op facebook of instagram zetten en tevens bewerken, narcistisch gedrag te vertonen.

De tweede en laatste bevinding was een stuk verrassender. Psychopathische eigenschappen komen vooral voor bij mannen die veelal selfies met de wereld delen. Dit in tegenstelling tot mannen die hier geen behoefte aan hebben. Bij de psychopaten gaat het met name, in tegenstelling tot narcisten, om de kwantiteit van de selfies. Uitsneden van bijvoorbeeld extra strakke biceps worden dus achterwege gelaten.

Narcisme.net posts bottom

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *