Mannen met narcisme aantrekkelijk voor grote groep vrouwen

Mannen met narcisme (een hoge ongezonde dosis van eigenliefde) zijn steeds vaker in trek bij grote groepen vrouwen. Ondanks dat uit onderzoek blijkt dat mannen met narcisme vaak ontrouw zijn zelfs ervaren vrouwen er niet van te weerhouden om met deze mannen in zee te gaan. Vooral voor vrouwen die trouwen of getrouwd zijn blijken deze mannen onweerstaanbaar.

Narcisme.net 336x280

Uit het onderzoek Personality and Individual Differences van Carrie Islam en Tamara Montrose uitgevoerd aan het Hartpury College in Engeland blijkt dat zowel ervaren vrouwen als vrouwen die naarstig op zoek zijn naar een relatie, zich meer aangetrokken voelen tot mannen die narcistische trekken vertonen of zefs kampen met de narcisme stoornis. De onderzoekers onderschrijven dat narcistische mannen geen goede relatiepartners zijn, maar dat de betrokken vrouwen, zelfs vrouwen met veel relatie ervaring, dit niet beseffen.

De conclusies van het onderzoek volgt na de ondervraging van ruim 145 britse vrouwen tussen de 18 en 27 jaar. Hiervan wilde ruim 64% graag trouwen en 34% waren dit niet van plan. Daarnaast werden de vrouwen ook bevraagd naar het aantal verhoudingen.

mannen met narcisme

Hiervan had ruim de helft tussen de 0 en 5 partners gehad. Een klein deel (7,5%) heeft een relatie gehad met meer dan 21 partners. Deze laatste (kleine) groep bleek tevens nog meer aangetrokken te zijn tot narcistische mannen.
De vrouwen moesten tevens een twintigtal uitspraken doen over aantrekkelijkheid in relatie tot narcisme om vervolgens een score van 0 tot 5 toe te delen. Voorbeelden van deze uitspraken zijn.
– Mannelijke ijdelheid is een aantrekkelijke eigenschap;
– Ik wordt aangetrokken door mannen die graag in het middelpunt van de aandacht staan;
– Zelfvertrouwen is aantrekkelijker dan bescheidenheid bij een man.
De vrouwen die niet alleen een relatie voor ogen hadden, maar tevens graag in het huwelijksbootje wilden stappen bleken meer aangetrokken tot narcistische mannen dan vrouwen die niet van plan waren om te trouwen. In het algemeen werd door deze groep dan ook positiever gereageerd. Mannen met de narcisme stoornis worden bij deze groep veelal gezien als personen met een hoge status en die in staat worden geacht om op een relatief makkelijke wijze middelen te verwerven. Kenmerkend hierbij is dat deze mannen worden gezien als onderhoudend en vol zelfvertrouwen.

Wilt u meer informatie over narcisme en relaties?

narcisme en relaties

Nu voordelig bij Bol.com

Hebt u ervaring in een relatie met narcisme of ziet u herkenning in de uitkomsten van het onderzoek laat het dan hieronder via een reactie weten.

Narcisme.net posts bottom

4 Commentaren

 1. Debby

  Ik heb t gevoel een relatie te hebben met een narcist. We wonen nog niet samen, omdat hij nogal depressief is.
  Hij kan heel lief en verzorgend zijn, t andere moment is hij erg in zichzelf gekeerd.
  Hij heeft een beschadigd verleden, moeder heeft hem op jonge leeftijd verlaten. Is opgevoed door stiefmoeders, geestelijk en lichamelijk mishandeld.
  Hij wil heel snel samenwonen/ trouwen, durft niet over zijn gevoelens te praten, relaties gehad, en zijn exen waren schuldig zegt hij.
  Het bizarre is, ik houd van hem, t lijkt alsof ik niet van hem kan loskomen. af en toe voel ik dat t niet goed zit. Hij blijft zeggen dat hij van mij houdt maar ik twijfel hieraan. Grt G

  Antwoord
 2. Pegstar

  Het feit dat hij zijn eigen rol niet ziet ten opzichte van zijn exen is een teken dat hij niet op zichzelf kan reflecteren. Dat is een ongezonde trek die, als hij een narcist is, in elke situatie die niet gunstig is voor hem zich zal manifesteren. Een man die zo beschadigd is in zijn vroege kindertijd is vaak dermate beschadigd en heeft en zwaar leven dat effect heeft op jouw levensvreugde. De vraag zou moeten zijn in mijn ogen of jij dit jezelf mag aandoen. Als jouw antwoord is, ja want ik hou van hem, dan kan het zijn dat jezelf te weinig onvoorwaardelijke liefde van je ouders hebt gekregen, waardoor je gevoelig bent voor een narcist. Hij maakt je eerst dolgelukkig en vervolgens breekt hij je beetje bij beetje af totdat er weinig van j overblijft. Je twijfels over hem zijn hartstikke terecht. Heel goed dat je naar je alarmbellen luistert, die heb je niet voor niets. Als je het zeker wil weten, test hem dan gewoon. Zet hem onder druk door hem tegen te spreken en hem een spiegel voor te houden. Dat is namelijk uit den boze voor een narcist. Dan komt meestal de woede.
  Lees erover wat je kan. Informatie is belangrijk.
  Mocht het zo zijn dat het inderdaad een narcist blijkt te zijn, ga dan maar vooral niet samenwonen. Blijf je eigen leven houden. Het is onbegonnen werk om een relatie met zo iemand te hebben. Want er komt een moment dat hij zijn pijlen op jou gaat richten en daar gaat hij niet meer mee ophouden.
  Wees voorzichtig en blijf goed naar jezelf luisteren.

  Antwoord
 3. Debby

  Ik heb hem inderdaad geconfronteerd met bepaalde acties en hij kon daar niet tegen.
  Veel mooie woorden bv : op vakantie gaan en zg weekend geboekt. Heeft hij niet kunnen waarmaken, hij had acute hartklachten. Bla bla
  Liegen over zijn financiƫn, hij wilde snel samenwonen omdat hij dacht dat ik hem kennelijk zou helpen zijn schulden te betalen.
  Toen ik zei dat ik nog niet aan samenwonen toe was, blokkeerde hij mij op de app(whats app)

  I

  Antwoord
 4. Yoep

  Uit eindelijk kijk je alleen maar in een spiegel.
  Soort zoekt soort – soort stoot soort

  Antwoord

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *