Een Narcist identificeren met één vraag

Van 40 vragen naar 1 vraag

Om te achterhalen of personen lijden aan de Narcisme stoornis wordt vaak door professionele partijen gebruik gemaakt van talloze en ellenlange vragenlijsten. Wetenschappers hebben echter ontdekt dat de identificatie van narcisme kan worden voltrokken na het stellen van 1 simpele vraag, die luidt:

Narcisme.net 336x280

“Ben je een ‘Narcist?”.

Narcissistic Personal Inventory

Wanneer onderzoekers vast willen stellen of personen lijden aan narcisme, gebruikt men vaak de NPI (Narcissistic Personality Inventory). De inhoud van dit instrument een lijst met maar liefst veertig!! vragen. Onderzoekers aan de Ohio State University vroegen zich af of dit niet eenvoudiger kon en kwamen met een relatief eenvoudig experiment. Ze voerden in totaal 11 experimenten uit met meer dan 2200 personen met een mix van leeftijden. Al deze personen werd 1 vraag voorgelegd: “In welke mate ben je het eens met de stelling: Ik ben een narcist? Waarbij het woord narcist betekent egoïstisch, op jezelf gericht en ijdel).” Alle personen moesten vervolgens op een schaal van 1 tot 7 aangeven of men het eens was met de stelling.

Identificatie van Narcisme

De onderzoekers ontdekten dat narcisten aan de hand van deze eenvoudige vraag makkelijk konden worden geïdentificeerd.”Mensen die bereid zijn om toe te geven dat ze narcistischer zijn dan anderen, zijn waarschijnlijk ook narcistischer,” aldus één van de onderzoekers (Brad Bushman). “Mensen die narcist zijn, zijn daar bijna trots op. Door er direct naar te vragen ontstaat er snel duidelijkheid, simpelweg omdat narcisme niet als een negatieve kwaliteit wordt gezien. Men gelooft sowieso al dat men beter is dan alle anderen en vinden het dan ook prima om dat publiekelijk te vertellen.

 

Narcisme.net posts bottom

7 Commentaren

 1. Tio

  Ze hebben ook gezegd dat ik een manipulerende narcist ben die alles naar de hand wil zetten en vergeleken mij met Deutroux en toen ik diegene een brief schreef heeft diegene mij aangegeven bij het politiebureau voor laster. Dit na zelf laster aan te hebben gedaan. Het is een en al oppervlakkigheid en uiterklijk vertoon en materialisme en egoisme en egocentrisme zoals het graag in het middelpunt willen staan ten koste van andere mensen en het algemene belang. daar bij is het zo dat zij rechten en vrijheden van andere mensen met voeten treden en daar bij geen rekening houden met andermans gevoel. Wanneer je er iets van zegt dan reageren ze ook nog minachtend en laten zich laatdunkend over je uit. Kortom je bestaat niet in de relatie tot een narcist. je bent gewoon alleen maar lucht. Ze hebben geen zielsbewustzijn dan een kindsbewustzijn. Bewonderd willen worden ook als de prestaties en optreden hier toe geen aanleiding geven.

  Antwoord
 2. Tule

  Diegene probeerde heel modern over te komen maar was in wezen heel oubollige theemuts. Ik ben eerder bescheiden. Ze kiezen diegene er wel uit. Goedgelovige mensen. Ze zeggen daarna dat je gek bent na dat wat zij een ander hebben aangedaan. In een film kun je die rol er wel in naar voren laten komen. Knap dat iemand die dat niet is die narcist goed weet te vertolken. Je bent “m niet maar je kunt het wel spelen.

  Antwoord
 3. Tio

  Ik heb een bloody fucking high strafblad gedaan door primitieve mensen die niet kunnen praten dan alleen maar schelden en dreigen. Dit na dat wat zij hebben misdaan. En zeg je na dat wat zij hebben misdaan dan gaan zij naar het politiebureau om je van laster of smaadschrift aan te geven terwijl het waar en misdaan is. Ik dacht dat je recht had op vrijheid van meningsuiting. De politie neemt alle klachten van deze mensen onkritisch aan en komen dan met een huisbezoek en wanneer ik de zaak uitleg dan zeggen ze dat ik verward ben terwijl ze niet in zich opnemen wat je zegt. Ze brengen woorden niet in verbinding met zinnen. Dus die woorden halen zij er uit en betrekken die op mij. Sommigen hebben ook een feilloos gevoel wie zij kunnen hebben. Dan spelen ze je tegenstander na en imiteren die omgeving die ook zo lastig doet. Betrokkenheid is er niet dan van eigen onwil de ander de schuld geven. dan geven ze zich uit voor en beroep maar als je er een beroep of dienst op wil doen dan zijn ze er niet. Dienstbaarheid vinden ze slaafs en onderdanig. Ze hebben een bandeloze instelling.

  Antwoord
 4. Anoniem

  Ik kende serieus een narcistische agent die mij steeds bezocht, puur voor d’r aandachtsgeilheid en om mij naar beneden te halen! Niet dat ik daar nog mee in m’n maag zit of zo, ik lach haar uit, maar dat aanklagen voor smaad is zo herkenbaar.

  Antwoord
 5. Tio

  Ik heb een persoonlijkheidsonderzoek ondergaan en er is ook een psychopathy checklist van Robert O hare die zich heeft gespecialiseerd heeft in psychopathie. Heeft hier enkele boeken over geschreven en zegt dat de test een betrouwbaar meetinstrument is om er achter te komen of iemand veel psychopatische trekken heeft of niet. 40 punten is de hoogste score en dan ben je dus een echte psychopaat en er zaten ook wel lagere scores tussen. Ook hardrijders en asocialen in het verkeer en mensen die met drank op achter het stuur zitten krijgen er een punt bij. 20 procent van de populatie met psychopathie zit in de gevangenis. Het zijn wat louche achtige mensen wat een dubieus en twijfelachtig voorkomen of dit kan de indruk wekken of het is zo of een gevoel. Ze komen spannend en vermakelijk over en dat trekt sommigen naar hun toe. Ze zullen wel in het nachtleven te vinden zijn. Altijd op zoek naar spanning vertier en kicks, en snel verveeld gaan zij op zoek naar iets anders. De gladde prater. Het is wild west en onverantwoord wat zij soms doen. Vandaar dat zij soms ook in het gevang komen. Ze kunnen precies een imitatie weergeven wat je wil en nodig hebt. Hebben een charmant en charismatisch voorkomen wat anderen kan meetrekken en aantrekken. Het zijn net lokvogels.

  Antwoord
 6. T.Huisman

  Het imponeert jonge mensen nog. Ze weten hoe ze iemand in moeten pakken met hun oppervlakkige charme. Je denkt in het begin dit is wat ik nodig heb dat ene zetje maar later blijkt dat je er bedrogen mee uitkomt. Met kilometertellers knoeien om er meer geld uit te halen. Een auto verkopen die er op het eerste gezicht nog wel redelijk uitziet maar verborgen verbreken vertoont en die verkoopt zonder die gebreken te noemen. de argeloze koper weet van niets en betaalt er voor en later blijkt dat het een miskoop is geweest. Zoals wat het programma opgelicht voor bij komt.

  Antwoord
 7. Kees

  Onzin die vraag. Narcisten zijn vaak geheel niet zelfbewust dus ook niet van hun narcisme. Ze vinden zichzelf normaler dan echt normaleontwikkelde mensen.

  Antwoord

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *